Welkom bij de doe een wenstrein

De doe een wenstrein is een mobiele treinbaan schaal 1:22.5 LGB en Piko die ik gratis inzet voor kinderen, ouderen en diverse doelgroepen, en daarnaast ondersteuning van goede doelen, d.m.v. helpen met gelden inzamelen.
Men mag of eigenlijk moet bij op de baan treinen zelf opzetten en besturen,dat kan analoog of digitaal, en als nodig i.v.m. een handicap ook via een tablet.
Belangrijkste is even genieten en zorgen vergeten.
De inzet kan lokaal regionaal en over de grens.
Sinds de nieuwe doorstart per 1 april 2022, heb ik het ook opgedeeld in 2 leeftijdscategorie√ęn , 2 jaar tot 12 jaar en van 12 tot 99+.
Er zit dus geen verdienmodel aan, dit is mijn manier om diverse te ondersteunen.
Via de de gemeente Enschede en het fonds Wederopbloei Enschede heb ik een bedrag gekregen om deze doorstart te realiseren .
De doe een wenstrein is dus beschikbaar voor iedereen, in en uit elke situatie, en sinds dit jaar ook ter ondersteuning voor dierenleed .
En helaas niet beschikbaar voor verjaardagen!!!.

Hoe werkt het

Een bedrijf of instantie of stichting X vraagt of ik de baan kan inzetten op een bepaalde datum , hier voor reken ik dan alleen 0.30,- cent de kilometer heen en terug. Het spelen, ervaren en even gedachten verzetten met de treinen is en blijft voor de kinderen gratis , en men zorgt voor koffie en fris en lunch , bij overnachting moet men een B&B organiseren.

Een bedrijf vraagt of ik de baan wil inzetten om een goed doel te ondersteunen , dat is mogelijk , met de voorwaarde 0.30,- cent de kilometer vergoed word, en we spreken een bedrag af waarvan 80% gedoneerd moeten worden door de aanvrager en 20% gaat in het potje onderhoud ivm slijtage ea , zo kan ik de baan voor de kinderen gratis blijven aan bieden .

Een bedrijf wil een product of producten promoten of uitstallen , daarvoor heb ik een paar opstellingen inclusief 1 spoor of 2 sporen om het materiaal rond te laten rijden . Hiervoor word dan ook een X bedrag afgesproken en moet er 80% gedoneerd worden , en 20% gaat in de pot voor slijtage en onderhoud .

Dus alleen via bedrijven word er gelddonatie gevraagd als ze de baan willen voor een vast donatiebedrag min 20% onderhoudskosten !!. Een goed doel word dus niet door mij bepaald , wel kan ik er over mee denken , maar uiteindelijk beslist de aanvrager . Tevens door die 20% kan ik de baan gratis blijven aanbieden aan de kinderen .